Σε διαμέρισμα 130τμ έγινε ανακαίνιση του ενιαίου χώρου του καθημερινού: κουζίνα - τραπεζαρία - καθιστικό και του ενός λουτρού βάσει των σύγχρονων αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναδιάταξη της κουζίνας σε σχήμα Π με σταθερό τραπέζι φαγητού. Ο ως τότε ενιαίος χώρος του καθημερινού διαχωρίστηκε οπτικά ώστε να λειτουργεί πιο αυτόνομα με κατασκευή νέου τοιχώματος γυψοσανίδας μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας. Σε ενδιάμεσο ελεύθερο χώρο σε συνέχεια του πάγκου κουζίνας έγινε ένταξη σταθερού επίπλου γραφείου με κρυφή στήριξη.

Προς την πλευρά της τραπεζαρίας έγινε προσθήκη ντουλαπιών – ραφιών με συνδυασμό mdf– μελαμίνης για τη ένταξη σε αυτά της συλλογής δίσκων. Σε συνέχεια των ραφιών εντάχθηκε γυάλινη κατασκευή για την τοποθέτηση συλλογής cd.

Στο χώρο του καθιστικού έγινε νέα επένδυση στο υπάρχον γωνιακό τζάκι με αναπροσαρμογή του σχήματός του και σε συνέχεια αυτού προστέθηκε εκατέρωθεν  χαμηλός πάγκος με επένδυση τεχνογρανίτη και σύνθεση ραφιών - ντουλαπιών από γυψοσανίδα και μελαμίνη αντίστοιχα. Οι καλωδιώσεις των οπτικοακουστικών μέσων εντάχθηκαν στην κατασκευή και όλες οι συνδέσεις έγιναν κρυφές. Ανακατασκευάστηκε ο κρυφός φωτισμός και τοποθετήθηκαν παντού φωτιστικά με τεχνολογία led.

Στο λουτρό της κατοικίας εφαρμόστηκε πατητή τσιμεντοκονία και τοποθετήθηκαν νέα είδη υγιεινής. Σχεδιάστηκαν νέα σταθερά έπιπλα (συρτάρια, ντουλάπια) από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Τα εξωτερικά κουφώματα αντικαταστάθηκαν με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή ώστε να γίνει μερική ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος κελύφους της κατοικίας.

Η επιλογή της λύσης έγινε μετά από τρισδιάστατη αναπαράσταση του χώρου. Η επιλογή των υλικών και των νέων επίπλων έγινε σε απόλυτη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, γεγονός που επέτρεψε το σωστό προγραμματισμό της ανακαίνισης και την ολοκλήρωση των εργασιών στο προβλεπόμενο χρόνο.

 

Συνεργάτες

Αλουμίνια Σιδηροκατασκευές           Allumetal

Γυψοσανίδες                                    Αφοι Ρέμμα                      

Ηλεκτρολογικά                                 Σ.Κόλλιας Π.Κουβαράς Ο.Ε.

Υδραυλικά                                        Hydron                            

Είδη υγιεινής                                    Λόντος                              

Έπιπλα κουζίνας                              Danco ΕΠΕ                         

Ξυλουργικά                                      N. Καραγεωργίου            

Τεχνογρανίτες                                  Marmi Graniti                     

Ελαιοχρωματισμοί                            Dariusz Mielniczuk

Πατητή τσιμεντοκονία                       Κώστας Στυλιανού & Μιχάλης Σπύρου

Φωτογραφίες                                    Nadia Dencheva

 

Φόρμα Εισαγωγής

Στατιστικά Επισκεπτών

322603
Σήμερα
Χθες
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχων Μήνας
Σύνολο
149
593
1693
6540
322603

Διεύθυνση IP : 100.24.125.162
Ώρα Server: 2020-10-24 22:50:23