Η ΚΤΙΡΙΑΤΡΙΚΗ ιδρύθηκε το 2012, με στόχο την δραστηριοποίηση στην βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων. Μετά από δεκαετή εμπειρία στο χώρο της μελέτης - κατασκευής, οι έμπειροι μηχανικοί και συνεργάτες μας είναι σε θέση να επιλύσουν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτιριακό κέλυφος, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους.

 

Ποιοί Είμαστε

Βασιλική Καραχάλιου

  Λυμπέρης Λυμπερόπουλος

 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. το 2002 και ολοκλήρωσε το ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών» του τμήματος Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. το 2006. Ασχολήθηκε σε βάθος με το υλικό του αλουμινίου εκπονώντας εργασίες με τίτλους: «σύστημα στεγάστρων από αλουμίνιο» & «μελέτη κατεργασιμότητας εμπορικών κραμάτων αλουμινίου (συνεργασία με την etem)».

Από το 1999 έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία: Σόλωνα Μάγνη, Archgroup, Ν. Kαπόν & Μ. Περγαμιάν, Στέφανου Νομικού, Ανδρέα Κυράνη καθώς και την κατασκευαστική attica A.E. ενώ ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει εκπονήσει μελέτες ιδιωτικών έργων. Συνεργάστηκε με την Alfa Press & Alustet Engineering Ltd, που δραστηριοποιoύνται στο χώρο της μελέτης και κατασκευής υαλοπετασμάτων αλουμινίου.


Έχει ασχοληθεί με όλους τους τομείς εργασιών: Μελέτη, Κατασκευή, με έμφαση στην Επίβλεψη.

Από το 2004 έχει επιμεληθεί πλήθος τεχνικών άρθρων στο περιοδικό “aluminium magazine

 

Συμμετείχε στο Πρόγραμμα "RESTOR-HYDRO" ως ερευνητής του Ε.Μ.Π. 

 

Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών της ΕΥΕΠΕΝ ως Επιθεωρητής Κτιρίων Α' τάξης και ασχολείται με την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων.

 

Είναι Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικού Κτιρίου.

 

      

 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. το 2002. Ολοκλήρωσε το ΔΠΜΣ «Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του Χώρου», Κατεύθυνση Α΄: «Σχεδιασμός -Χώρος -Πολιτισμός» το 2004, με υποτροφία του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ».


Ως μεταπτυχιακός φοιτητής συμμετείχε σε δύο Ερευνητικά Προγράμματα του ΕΜΠ: "Μέθοδοι δημιουργίας εξελισσόμενων ψηφιακών απεικονίσεων αρχιτεκτονικών περιβαλλόντων για την κατανόηση και ανάπτυξη της αντίληψης του χώρου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό" (2003) και "Νέες μέθοδοι δημιουργίας δυναμικά εξελισσόμενων ψηφιακών απεικονίσεων για την ανάπτυξη της αντίληψης του χώρου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό" (2004).

 

 Από το 1999 έχει συνεργαστεί με το τεχνικό γραφείο BCW, την εταιρία Wireframe  ΕΠΕ, το αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών «Κυράνης Ανδρέας», την Τεχνική κατασκευαστική εταιρία «ΒΟΣΣΟΣ-ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ Ε.Ε.» ενώ ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει εκπονήσει πολλές μελέτες ιδιωτικών έργων (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα).Έχει εργαστεί σε όλους τους τομείς: Σύνθεση - Αρχιτεκτονική Μελέτη - Μελέτη Εφαρμογής - Επίβλεψη.

 

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον έλεγχο νομιμότητας υφιστάμενων ακινήτων και γνωρίζει σε βάθος όλες τις αντίστοιχες Νομοθετικές διατάξεις.

 

Είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών της ΕΥΕΠΕΝ ως Επιθεωρητής Κτιρίων Α' τάξης και ασχολείται με την ενεργειακή αναβάθμιση.

 

Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ) , μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικού Κτιρίου (iPHA) και Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικού Κτιρίου.

 

 

Δημοσιεύσεις - Αρθρογραφία

 

Περιοδικό «Ελληνικές Κατασκευές»

Περιοδικό «aluminium magazine»

Περιοδικό «Eurotent»

Περιοδικό «Sun and Shadow»

Περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ»  - Μονοκατοικίες Αστικές

Υδρόμυλοι Άνω Καλαμά Ηπείρου (Έρευνα)

Μελέτη κατεργασιότητας εμπορικών κραμάτων αλουμινίου (Έρευνα)

Συνεργάτες

 

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΡΟΗ               Interior & product design   


ΣΑΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

 

NADIA DENCHEVA                Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ


ΙΔΑΙΟΝ                                    Σύμβουλοι Μηχανικοί

 

Φόρμα Εισαγωγής

Στατιστικά Επισκεπτών

384412
Σήμερα
Χθες
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχων Μήνας
Σύνολο
29
131
29
2757
384412

Διεύθυνση IP : 52.90.49.108
Ώρα Server: 2021-11-28 04:43:36