Μετά από λεπτομερή έλεγχο του υπάρχοντος κτιρίου, γίνονται προτάσεις βελτίωσης με οικοδομικού και μηχανολογικού τύπου παρεμβάσεις. Ελέγχεται η παλαιότητα, το είδος των δομικών στοιχείων και η θερμομονωτική τους ικανότητα με σύγχρονες τεχνικές μέτρησης και εξοπλισμό, όπως η χρήση θερμοκάμερας, ψυχρόμετρου, υγρασιόμετρου, φωτόμετρου, μετρητή θερμοροής κλπ. Για την επιλογή των προτεινόμενων επεμβάσεων λαμβάνεται υπόψιν η εφικτότητα, το όφελος, το κόστος και η απόσβεση. Κάθε κτίριο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση που αντιμετωπίζεται ανάλογα.


Οι επεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος έχουν πρωταρχικό στόχο τον περιορισμό ανταλλαγής θερμότητας με το περιβάλλον: μείωση απωλειών θερμότητας το χειμώνα και παρεμπόδιση υπερθέρμανσης το καλοκαίρι.


Οι συνηθέστερες οικοδομικές παρεμβάσεις είναι οι εξής:

  • Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, με τοποθέτηση θερμομονωτικής στρώσης εσωτερικά ή εξωτερικά, διαμόρφωση δικέλυφης τοιχοποιίας ή και αεριζόμενης όψης.
  • Θερμομόνωση δώματος με συμβατική ή ανεστραμμένη μόνωση, διαμόρφωση αεριζόμενης κατασκευής. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσεται και το φυτεμένο δώμα, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η κατασκευή κήπου έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα
  • Θερμομόνωση στέγης σε κεκλιμένη πλάκα σκυροδέματος, σε ξύλινη κατασκευή, με προσθήκη νέας οριζόντιας επιφάνειας (ψευδοροφή)
  • Θερμομόνωση οροφής Pilotis
  • Κουφώματα: αντικατάσταση υφιστάμενων με νέα ή μεμονωμένα των υαλοπινάκων
  • Αναβάθμιση Ηλεκτρο - Μηχανολογικών εγκαταστάσεων: θέρμανση, ψύξη, αερισμός, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, φωτισμός.
  • Συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακοί συλλέκτες, γεωθερμία, φωτοβολταικά)

Επιστροφή

Φόρμα Εισαγωγής

Στατιστικά Επισκεπτών

453033
Σήμερα
Χθες
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχων Μήνας
Σύνολο
38
102
434
3637
453033

Διεύθυνση IP : 3.236.241.39
Ώρα Server: 2023-03-22 05:29:42